💖 Keittiön päivitys 💖

4/2021

Niin siinä sitten kävi että keittiön päivitys alkaa… Ihanaa! Odotan niin innolla tätä projektia. Massiivipuiset ovet ja laatikot sekä runko-osat maalataan. Samalla pöytätasot uusitaan. Välitilan laatat saavat jäädä. Kokeilemme nyt täysin uutta maalia, Frenchic Lazy Range kalkkimaalia.  Ensin hyvä pesu liasta ja rasvasta Sugar Soapilla. Sitten kevyt hieraisu ja pyyhintä. Sitten maalaamaan.

“Lazy Range -maalin salaisuus on mukaan lisätty vaha, joten maalattua pintaa ei tarvitse suojata erikseen. Lazy Rangella tehty maalipinta kestää kulutusta ja pyyhkimistä. Vahallinen kalkkimaali levittyy helposti ja maalin sisältämä ominaisuus ” self levelling” saa aikaan sen, että maalisiveltimestä jää jälkeä vain vähän tai ei ollenkaan.

Riittoisuus on 12,5m2 / 750ml ja maalin kuivumisaika on 1h, jonka jälkeen voi maalata uuden kerroksen. Maalin lopullinen kovettumisaika on n.3 viikkoa, sitä ennen ei maalipintaa kannata liikaa rasittaa. Esimerkiksi laskea mitään painavaa maalatulle pinnalle. Kevyt käyttö on sallittua.”

Maali Frenchic paint The Lazy Range kalkkimaali... 21 ovea, 15 laatikon etulevyä, saarreke, niemeke, kulmahylly, 2x avohyllykkö, sokkelit, koristelistat sekä näkyvät runko-osat. Käytin telaa sekä ovaali pensseliä. Ovet maalasin 4-3x per puoli, laatikon etulevyt 3-2x per puoli. Muut osat 4-5x. Alkuun pesu sugar soupilla, hionta, puhdistus ja maalaus. Viimeiseen maalipintaan suihkutin hieman vettä. Lopuksi vielä kevyt hionta ovissa/laatikon etulevyissä 180:llä jotta sain pinnasta mahdollisimman tasaisen. 

Reilu kuukausi meni maalausurakassa… Huh mikä työmäärä! Maalia kului 9x 750ml maalipurkkia… Välillä meinasi usko loppua koko touhuun ja unissakin tuli sutia heiluteltua… 

Lopputulos on valoisa, raikas ja harmooninen muun tilan kanssa. Tykkään kovasti! Työtasot saavat toistaiseksi jäädä näin, mutta haaveissa on ehkä nekin vielä vaihtaa jossakin vaiheessa kunhan löydän sopivan värin.