💖 Keittiön päivitys 💖

4/2021

Niin siinä sitten kävi että keittiön päivitys alkaa… Ihanaa! Odotan niin innolla tätä projektia. Massiivipuiset ovet ja laatikot sekä runko-osat maalataan. Samalla pöytätasot uusitaan. Välitilan laatat saavat jäädä. Kokeilemme nyt täysin uutta maalia, Frenchic Lazy Range kalkkimaalia.  Ensin hyvä pesu liasta ja rasvasta Sugar Soapilla. Sitten kevyt hieraisu ja pyyhintä. Sitten maalaamaan.

“Lazy Range -maalin salaisuus on mukaan lisätty vaha, joten maalattua pintaa ei tarvitse suojata erikseen. Lazy Rangella tehty maalipinta kestää kulutusta ja pyyhkimistä. Vahallinen kalkkimaali levittyy helposti ja maalin sisältämä ominaisuus ” self levelling” saa aikaan sen, että maalisiveltimestä jää jälkeä vain vähän tai ei ollenkaan.

Riittoisuus on 12,5m2 / 750ml ja maalin kuivumisaika on 1h, jonka jälkeen voi maalata uuden kerroksen. Maalin lopullinen kovettumisaika on n.3 viikkoa, sitä ennen ei maalipintaa kannata liikaa rasittaa. Esimerkiksi laskea mitään painavaa maalatulle pinnalle. Kevyt käyttö on sallittua.”

Maalasin keittiön kaapinovet molemmin puolin x4, laatikonetulevyt x3-4 edestä ja takaa x2. Kulmahyllyn, kaksi avonaista hyllykköä sekä kaappien näkyvät runko-osat, sokkelit ja koristelistat sekä saarrekkeen ja niemekkeen. Ovia on 21kpl ja laatikoita 15kpl. Käytin pensseliä sekä huopatelaa. Viimeiseen maalikerrokseen suihkutin kevyesti suihkepullolla vettä pintaan ja käytin telaa. Lopuksi vielä käytin kevyesti hiontapaperia 180 jotta sain pinnasta mahdollisimman tasaisen/sileän.

Vihdoinkin valmis! Maalia kului 9x 750ml purkkia. Reilu kuukausi meni maalatessa. Nyt tila on valoisa, kaunis ja raikas. Tykkään kovasti.

Päätimme säilyttää vanhat pöytätasot. Jotta tila ei ole liian vaalea niin löysin aivan ihastuttavat viinipullotelineet. Samoin Ikeasta löytyi kivat leikkuulaudat tuomaan väriä tilaan.