Aihearkisto: Tuunatut huonekalut

Askon tuolin uusi ilme

Asko_tuolin_uusi_50ca1d8b525cc
11/12
Tämän tuolin ostin aikoinaan huuto.netistä. Mielestäni tuolissa on kaunis malli ja siinä on erittäin mukava istua. Tuolin kuosi on kaunis, joten siksi en halunut siihen kiinteää uutta päällistä vaan irtohupun. Aikoinaan kun Emma tuoli verhoiltiin uuteen uskoon niin tuolloin jo haaveissa oli tehdä huppu tällekin tuolille. Tuttu verhoilija teki sitten tällekin tuolille uuden irtohupun. Toiveena oli mummola-tyylinen wanha tuoli ja näin kaunis siitä sitten tuli. Irtohupussa on takana pitkä vetoketju eli se helpottaa tuolin pukemista tarvittaessa. Kuvassa oleva jalkalamppukin on huuto.netin löytöjä. Jalkalamppuun olen aikaa sitten ommellut uuden mekon ylle eli nyt tämä kokonaisuus on yhtenäinen ja kaunis lepopaikka olohuoneen nurkkauksessa.

Jatka lukemista Askon tuolin uusi ilme

Vanhan pikkuisen peililipaston uusi elämä

Vanhan_pikkuisen_50389c087dc93
8/2012
Tässäpä uusin löytöni! Löysin tämän Kierrätyskeskuksesta. Näin tämän siellä jo aiemmin varattu lappu päällä. Sitten yhtenä päivänä lappu olikin otettu pois. Ihan kuin tämä olisikin tarkoitettu juuri meille… Kunto on ihan kohtuullinen, muutama ruuvin kiristys ja kunnon maalipesu. Nyt koko komeus odottaa uutta vaaleaa maalipintaa ja uusia romanttisia vetimiä. Olen ajatellut lipaston sitten aikanaan tyttären huoneeseen.

Jatka lukemista Vanhan pikkuisen peililipaston uusi elämä

Valkaistu sängyn pääty

Valkaistu_sankynpaaty8/2012
Tässä meidän vanhempien oma valtakunta eli makuuhuone. Tosin tytär 4v. asustaa vielä toistaiseksi samassa huoneessa, “omassa nurkkauksessa”. Viimeistään tulevana kesänä tytär saa oman huoneen. Olen jo mielessäni “sisustanut” tämän meidän vanhempien tulevan “oman yksiön”. Toki muutamasta asiasta on vähän kädenvääntöä mieheni kanssa… Mutta asiaan. Ajatuksissa oli ostaa uusi kaunis sänkypeitto ja muutama tyyny. HobbyHallista löysin tämän niin maalaisromanttisen kokonaisuuden tyynyineen. Mukaan tarttui vielä pari muutakin tyynynpäällistä. Ja kassalla oli iloinen yllätys kun koko paketista tuli kanta-asiakas alennus. Kaunishan tästä tuli, mutta tuo sängynpääty ei oikein ole nyt minun makuuni. Ajattelin että ompelen siihen irtopäällisen. Aikaa mietin ja sitten ideoin että ostan siihenkin sänkypeiton ja ompelen siitä hupun. Ja tässä on tulos. Todella helposti ja näppärästi tehty. Jos vastaan tulee ruskea sänkypeitto niin ompelen ehdottomasti siihen vaihtopäällisen. Kyllä kelpaa tässä nukkua. Olen niin tyytyväinen lopputulokseen. Kaiken kruunaa jo useaan haaveissa ollut suuri Maileg XL pupu, jonka ostimme vuosihääpäivälahjaksi. Kovan etsinnän jälkeen löysin Maileg XL Elisa pupun Sisustuskaupan alesivuilta. Nyt on makuuhuonettakin vähän “valkaistu”. Tosin tämä oli sitten kai vasta alkua kun haaveissa on vaalea tv-taso ja siihen valkoinen tv, ja mies on taasen tyytyväinen… Omat tavarat kiertoon ja uutta/tuunattua tilalle. Tosin täytyihän ne matotkin uusia, mutta nekin tietysti alesta.

Jatka lukemista Valkaistu sängyn pääty

Kaunis Emma tuoli

Emma_tuoli_4f90419723429 

4/2012
Tämän ihanuuden löysin kirpputorilta. Jos jotakin tiettyä tulee etsittyä kirppikseltä, niin taatusti juuri sitä ei löydy. Mutta kaikkea muutakin sen sijaan… Tämä on yksi suurimmista löydöistäni ja kunto vielä vallan mainio. Erittäin hyvä istua, rakenne ehjä ja vielä sirokin. Jopa kangas on ehjä, hiukan nuhjuinen paikoitellen. Perinteisessä Emma tuolissa täytyy mielestäni olla kunnon ihana ja vanhanaikainen kukka-aiheinen “mummokangas” (kuten mieheni sanoi…). Kuin lastentuoli, mutta “Rouvas-tuolihan”tämä arvokkuus on. Nyt sitten etsin siihen kauniin kukka kankaan ja tuoli pääsee lopultakin oikeuksiinsa. Laitan kuvaa tänne kunnes tuoli on verhoiltu uuteen uskoon. Verhoilua en itse uskalla alkaa tekemään vaan vien sen ammatti-ihmisen käsiin. Ensinnäkin verhoilukangas, laadukas on hintava ja en uskalla alkaa leikkaamaan uutta “mekkoa” tuoliin. “Aika on jo varattuna” verhoilijalle, kunhan lopullinen kangas vain löytyy. Yksi suosikki on jo mielessä. Palataan!

Jatka lukemista Kaunis Emma tuoli

30-luvun pyöreä pöytä

30_luvun_py__re__4e9aec0cc8027

Tämä ihanuus oli todellinen löytö. Pöytä on 30-luvulta ja oli jo alkujaan vaalea. Kevyt hieraisu ja vaaleaa maalia pintaan. Tästä tuli mainio sohvapöytä kotiimme. Pöytä on saanut kaverikseen Sylvin mökiltä tuon vanhan lasten puisen jakkaran. Jakkara oli maalattu usealla eri maalilla vuosien saatossa ja nyt viimeksi se oli purppuranpunainen tai jokin vastaava. Tietysti senkin hioin ja maalasin vaaleaksi. Kivat ja niin söpöt yhdessä.

Pikkupöydän uusi ilme

Pikkupoydan_uusi_ilme

Tämä vanha 30-luvun pikkupöytä oli oikea aarre. Tosin se oli joskus petsattu tummanruskeaksi. Pöydän puhdistus olikin sitten jo aivan oma juttunsa, mieheni aikansa sen kimpussa ahersi. Kaunis pöytä sai tietysti vaalean värin pintaansa. Pöydän kansilevy ei ole aivan suora, mutta sehän sallittakoon sillä ikäähän pöydällä jo on. Kaunis, suloinen “kahvipöytä”.

Nojatuolin uusi elämä

Nojatuolin_uusi__4e92e85c3f9d6 Sylvin mökin vanha nojatuoli alkuperäisessä kuosissaan. Väritys ei aivan nyt miellyttänyt silmää kun muutenkin lähes koko mökkiä on rempattu ja tuunattu uuteen uskoon. Koskaan aikaisemmin en ole vastaavaan ryhtynyt, enkä varmasti ihan heti ala tekemäänkään. Alkuun “harjoittelin” tuolinhupun tekemistä lakanakankaaseen ja sitten vain rohkeasti oikea kangas käsittelyyn. Oman aikansa se kesti, mutta kun vauhtiin pääsi niin menihän se pitkälle yöhön kun ei malttanut sitten lopettaakaan. Ja kaksi kappalettahan näitä piti ommella… Toisen tekeminen meni sitten jo melkein “rutiinilla”, siis melkein. Kuitenkin lopputulos on mielestäni erittäin hyvä. Ja kauniit kokonaisuudessaan kera sohvatyynyjen! Huomaa myös inspiraationi lampunmekossa.

Jatka lukemista Nojatuolin uusi elämä

Lipaston uusi elämä

Lipaston_uusi_el_4e92fb0cc5fb8 Tämä lipasto oli alkujaan tummanruskea. Ikää en osaa sanoa, ei kuitenkaan kovinkaan vanha, mutta ihana kippurajalkoineen. Jälleen kevyt hieraisu ja valkaisu. Ja ihana siitä tuli! Melkein harmitti viedä uudistettu lipasto mökille, mutta paikkaa sille ei oikein kotonakaan ollut ja alkujaan sen mökille juuri ostinkin. Siellä se nyt sitten viettää aikaansa ja on juuri passeli omalla paikallaan.

Jatka lukemista Lipaston uusi elämä

Vanhan senkin uusi elämä

Vanhan_senkin_uu_4dad8739cdf1eTämä vanha kippurajalkainen senkki oli jo paremmat aikansa nähnyt. Ihastuin siihen kuitenkin kaikesta huolimatta. Suloinenhan se oli kunhan sitä vähän tuunaisi. Kevyt hionta ja uusi valkea maalipinta. Kauniit vetimetkin löysimme sitä koristamaan. Lisäksi senkki sai kauniin tekstin. Nyt tämä vanha aarre on uudessa kuosissaan ja niin kovin kaunis siitä tuli ja käyttötarkoitukseen vallan mainio.