Vanhasta perunakellarista uusi kesävaja

8/2012

Vanhasta_perunak_503692b031f3f


Oikein harmittaa kun pääsimme vasta tänä kesänä ensimmäisen kerran heinäkuussa Sylvin mökille. Ja siinähän se kesä sitten menikin… Tässäpä ihanan Sylvin mökin vanha perunakellari. Tämä on ollut jo useamman vuoden projekti, mutta aina on tullut jotakin muuta tärkeää tekemistä. Kellarin katto on osittain romahtanut sisälle sekä sisältä betonilattia on kärsinyt. Tämä on vain saanut kököttää tontin laidalla. Onneksi lapset eivät olleet kiinnostuneet koko komeudesta eli siksi tämä on vain “unohtunut”. Tarkoitus oli purkaa koko komeus ja tehdä uusi käytännöllinen kesävaja tilalle, puutarhavälineille. Heti alkuun oli haastetta sillä kun vanhan perunakellarin ovi saatiin murrettua auki niin sisällä komeili erittäin suuri ampiaispesä ja sen kiukkuiset asukkaat. Yhtäkään pistoa ei kuitenkaan saatu, vaikka pörriäiset olivatkin sitkeitä surraamaan ympärillä. Tulihan vajasta nykyaikainen, mutta sehän olikin tarkoitus. Maalia pintaan ja katto päälle. Sisältä maalasin vielä ja ainoastaan lattian. Vielä pitsiverhot ikkunaan, matto lattialle, vanha kalustesetti sisälle ja hyllyt paikoille sekä tietysti rännit katolle. Nättihän siitä tuli ja ajatuksissa on josko ensi kesänä vajaan tekisi terassinjatkeen jossa voisi, auringon kiertäessä pihapiiriä, vielä nauttia iltalämmöstä…

Mieheni on aina haaveillut tummasta saunasta eli nyt hän sai ajatuksen paneloida mökin saunan. Annan hänelle siunauksen tehdä siitä tumman. Saunassa on nyt vain ja ainoastaan levyt seinällä. Mutta niin ihanat löylyt siellä saa. Vielä kun saisi veden tulemaan sisälle putkia pitkin. Tosin lapset tykkää pumpata vettä kaivosta, mutta sen kantaminen vasta onkin sitten mukavaa puuhaa… Tämä sitten ensikesänä, jottei vain aika tulisi turhan pitkäksi… Haaveita haaveita…Mokki_ulkovaja_valmis_1 Mokki_ulkovaja_valmis_2
5/2013
Tässä kuvassa on nyt sitten meidän lasten vanha leikkimökki uudessa ympäristössään. Ehkä valkaisen pikkumökin vielä joskus…
Kesahuone_ja_leikkimokki Uusi_varasto_sisalta_3 Uusi_varasto_sisalta_2 Uusi_varasto_sisalta_1 Tontut_lattialla
6/2013
Sylvin mökin sauna sai sitten jäädä tältä kesältä tekemättä ja jäädä vielä mietintämyssyyn. Painostuksestani mies paneloi mökin kuistin ja ensi kesänä kuisti saa sitten vaalean maalipinnan. Lisäksi mies aloitti kesävajan nyttemmin kesähuoneen paneloinnin sisältä. Alkujaan tämä kesävaja ei oikein löytänyt paikkaansa niin päätimme muuttaa sen kesähuoneeksi, lähinnä meille vanhemmille kun lapset on saatu yöpuulle. Tai sitten jos on sateinen ilma niin täällä voi nautiskella vaikka grilliruoan. Työ on vielä kesken ja saa jatkoa sitten ensikesänä myös uuden vaalean maalipinnan kera. Ja varmasti myös se pation jatke tähän suunnitellaan/toteutetaan kun kerran vaja muuttui kesähuoneeksi. Voi kuinka tuo aika rientää aivan liian nopeaan ja suomen kesä on niin lyhyt.
Mokki_kesahuone Kesahuone_sisalta_2 Kesahuone_sisalta
7/2014
Jälleen kesähuoneen rakentamista. Nyt panelointi on valmis. Maalaus saa jäädä vielä
odottamaan. Tämän pienen ja siron pirttikaluston löysin Kierrätyskeskuksesta.
Kesahuone_ovelta_sisaan
Kesahuone_poyta_2 Kesahuone_ikkuna_2
Mökin vanha, hauskanvärinen jakkara sai uuden käyttötarkoituksen kukkapöytänä.
Kesahuone_jakkara_kukalla
Miehen käsittelemä antiikkikuva samasta jakkarasta… Kesahuone_jakkara_kukalla_antiikki
Mies otti muutaman kuvan kalansilmälinssillä…
Kesahuone_3
Kesahuone_2 Kesahuone_1 9/2013
Tämän kesän viimeisimpiä remontti puuhasteluja. Nyt vuorossa lasten vanha leikkimökki. Vanha irtomaali pois ja uusi, puhdas maalipinta tilalle. Nyt kesähuone ja leikkimökki ovat “samaa sarjaa”.
Leikkimokki_vanhat_varit Leikkimokki_maalattuna_3 Leikkimokki_maalattuna_2 Leikkimokki_maalattuna Kesahuone_leikkimokki_4 Kesahuone_leikkimokki-2
7 / 2014Kesahuone_leikkimokki